Adres: Fazantendrift 10
8309 AM Tollebeek
Aanvang dienst: Zondagmorgen 9:30
Beginpagina » Nieuws » Nieuws Archief » Symposium

Symposium

Symposium ‘Dichtbij de Bijbel – de Bijbel dichtbij’

Wat staat er in Matteüs 5 vers 3?

A. Zalig zijn de armen van geest.
B. Gelukkig wie nederig van hart zijn.
C. Het echte geluk is voor mensen die weten dat ze God nodig hebben.

Je hebt goed geantwoord! Het is maar net welke Bijbelvertaling je pakt…

Hoe kan de Bijbel op zoveel verschillende manieren worden vertaald? Kun je er als lezer wel op vertrouwen dat je bijvoorbeeld echt te weten komt wat Jezus heeft gezegd? Dit type vragen komen aan de orde bij het symposium ‘Dichtbij de Bijbel – de Bijbel dichtbij’.
Hogeschool Viaa en het Nederlands Bijbelgenootschap organiseren op donderdag 19 januari een symposium over bijbelvertalen. Deelnemers leren bijbelvertalingen kennen én gebruiken.

Bijbel in Gewone Taal en Herziene Statenvertaling
De Bijbelvertalingen die centraal staan tijdens het symposium zijn de Herziene Statenvertaling (HSV) en de Bijbel in Gewone Taal (BGT). Dr. Matthijs de Jong, hoofd vertalen van het Nederlands Bijbelgenootschap en een van de vertalers van de Bijbel in Gewone Taal, verzorgt een algemene inleiding over bijbelvertalen en een lezing over het vertaalproces van de BGT.

Ds. Henk Russcher, voorzitter van de Stichting Herziene Statenvertaling, geeft een lezing over de vertaalprincipes van de HSV. Egbert Brink ThD, docent Bijbelvakken bij Hogeschool Viaa, houdt tot slot een synthese over bijbelvertalen.

Het programma duurt van 12.00-17.00 uur en wordt vooraf gegaan door een gezamenlijke lunch. Een overzicht van het programma is te vinden www.viaa.nl/debijbeldichtbij . Het symposium vindt plaats in het gebouw van Hogeschool Viaa, Grasdorpstraat 2 in Zwolle.

Aanmelden
Iedereen is welkom. Aanmelden voor dit symposium kan via bovengenoemde website. De kosten van het symposium zijn € 20,- (inclusief lunch) of € 10,- (exclusief lunch) per persoon.