Beginpagina » Nieuws » Nieuws Archief » The Passion

The Passion

Op witte donderdag, 24 maart, is er een jeugdactiviteit voor jongeren vanaf groep 8 bassischool t/m ca 16 jaar. Deze avond wordt gehouden in de Ontmoetingskerk in Creil. Dit jaar is er een voorprogramma, een speciaal samengesteld polderbandje gaat live een aantal nummers zingen van de voorgaande jaren van de Passion.

De EO zendt die avond rechtstreeks The PASSION uit. Dit muzikale evenement over de laatste uren van Jezus wordt dit jaar opgevoerd in Amersfoort. Bekende artiesten zoals bijvoorbeeld Martijn Fischer, Ellen ten Dam en Xander de Buisonjé brengen het verhaal over Jezus’ lijden, dood en verrijzenis tot leven, door middel van hedendaagse Nederlandstalige popnummers.

Deze uitzending gaan we met elkaar in de Ontmoetingskerk bekijken op een groot scherm. Buiten staat er een groot verlicht kruis tegen de kerktoren. Vlak voordat de uitzending begint wordt dit kruis naar binnen gedragen.

Er is een inloop met koffie, thee en fris vanaf kwart voor acht. De uitzending eindigt om ongeveer tien uur. Na afloop is iedereen welkom op de AFTER PASSION, om nog even gezellig na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

The PASSION 2016 is een gezamenlijke activiteit van jeugdclubs van verschillende parochies en PKN-kerken uit de groendorpen. Dit jaar voor de vierde keer georganiseerd op initiatief van het Interkerkelijk Beraad Creil.

Samen met de jongeren van de parochie van de katholieke kerk vertrekken we vanuit Tollebeek om 19.30 uur vanaf het centrale plein bij de goede Aanloop. Vrienden mag je ook uitnodigen om mee te komen.
Opgeven kan per mail naar Jeugdouderlingen Tollebeek of via de whatsapp naar Jacobina 06-23763440 of Dorien 0527651779. Opgeven is belangrijk zodat we van te voren een auto indeling kunnen maken.

Met vriendelijk groet,

Roomskatholieke kerk Tollebeek