Beginpagina » Nieuws » Nieuws Archief » Geloofsontmoeting 2016

Geloofsontmoeting 2016

Op woensdag 17 februari organiseren we, net als vorig jaar, de Geloofsontmoeting in onze gemeente. Dit is een voortzetting van het groothuisbezoek. Niet meer bij mensen thuis, maar in de kerk. Met vier korte, verrassende activiteiten voor een stukje verdieping en ontmoeting. U komt toch ook!

Wanneer: woensdag 17 februari
Tijd: 19.30 (vanaf 19.00 inloop)
Waar: In de kerk

Wat gaan we doen?
In de Geloofsontmoeting komen we als gemeenteleden bij elkaar voor een stukje verdieping en ontmoeting. Het programma bestaat uit vier onderdelen die elk ongeveer 20 minuten duren. Na elke activiteit gaat u weer door naar de volgende, totdat u alle vier hebt gehad. Elke groep doet dezelfde activiteiten, alleen in een andere volgorde.
De avond duurt tot ongeveer 21.00 uur en wordt afgesloten met een drankje en (zelfgemaakt) hapje en een kort meditatief moment.

De activiteiten:

Kijken naar kunst is een manier om naar God te luisteren
De bijbel is van oudsher een grote inspiratiebron voor kunstenaars. De vele schilderijen met bijbelse verhalen zijn bekend. Op welke wijze heeft de schilder de bijbel gelezen? Doet het schilderij recht aan het bijbelse verhaal? En wat doen wij anno 2016 met de beelden? In dit onderdeel leert u bijbelse schilderkunst beter te doorgronden.

De mens als beelddrager Gods
In tegenstelling tot veel andere volkeren in de oud-oosterse wereld rondom Israƫl, werd God niet met dode beelden voorgesteld. De mens werd bezongen als levend beeld en gelijkenis van God. Hoe is de mens beelddrager? Hoe kunnen we beelddrager Gods zijn in deze wereld?

Zing een nieuw lied voor de Heer!
Het nieuwe Liedboek is al aardig ingeburgerd. Maar het biedt nog veel meer dan wat we doorgaans in de eredienst zingen. In de kerkzaal zingen we nieuwe en wellicht onbekende liederen uit het Liedboek.

Hapjes maken
Net als vorig jaar gaan we ook nu weer de keuken in! Onder deskundige leiding gaan we hapjes maken, die we aan het eind van de avond (uiteraard) gezamenlijk zullen eten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anneke van Urk. Graag tot ziens op 17 februari!

Commissie Vorming & Toerusting
Anneke van Urk | Klaas Johannes Romkes