Beginpagina » Nieuws » Nieuws Archief » Groothuisbezoeken

Groothuisbezoeken

Beste mensen,

De geloofsontmoetingen (groothuisbezoeken) staan voor dit seizoen weer op het programma. Op deze avonden kunt u in een huiskamersfeer met elkaar spreken over dingen die ons ter harte gaan.

Er is geprobeerd om een zo breed mogelijk aantal onderwerpen uit te zoeken. En de ouderlingen die de avond begeleiden zullen kort de onderwerpen bij u inleiden. Maar voorop staat toch het onderlinge gesprek. Om op die manier samen bezig te zijn met de dingen van onze Heer. Om elkaar ook tot steun te zijn en ervaringen te delen.
De onderwerpen die uitgekozen zijn, zijn de volgende:

Avond 1 – Hoe werkt traditie in onze gemeente?
Maandag 17 februari en donderdag 20 februari

De avond gaat over hoe we tegen onze tradities aankijken. Gereformeerd, hervormd, polder, eiland. Werkt het in je voordeel doordat je erop terug kunt vallen? Of houdt het je ontwikkeling tegen? Kunnen we onze tradities ook dynamisch maken en er persoonlijk of als gemeente ons voordeel mee doen? Praat mee, denk mee!

Avond 2 – Redden we het?
Wat houdt je gaande en wat maakt je blij?
Dinsdag 18 februari en vrijdag 21 februari

Deze avond is in het bijzonder bestemd voor 30 – 40 jarigen. Gezin, huwelijk, carrière, hypotheek, strijd om het bestaan, heb je nog wel tijd? En hoe schep je ruimte in die dagelijkse beslommeringen? Een avondje rust en gewoon ruimte scheppen voor een goed gesprek met lotgenoten. Neem een tekst, foto of voorwerp mee of vertel een ervaring of herinnering die je ‘gaande’ houdt. Deel dat waar je moed uit put.

Avond 3 – Dilemma’s betekenen keuzes!
dinsdag 11 maart

Op deze avond denken we samen na over de vraag van de rijke man aan Jezus. "Wat moet ik doen om het eeuwige leven te verwerven?" Best moeilijk, want wat is 'eeuwig leven' voor ons? Wat heeft dat te maken met het Koninkrijk van God of is dat hetzelfde? Hoe kunnen we meedoen? En wie mogen er meedoen? Wanneer begint het?.

Avond 4 – Jeugd aan het woord
Vrijdag 7 maart

Jeugdavond tot 30 jaar waarbij de volgende invalshoeken langskomen:
• Is onze kerk saai?
• Zijn we een evangelische kerk of zijn we confessioneel, of misschien allebei?
• Zijn we tevreden over het jeugdwerk?
• Zijn de jeugddiensten wel zoals we die willen?
• Moet elke jongere van de kerk zijn/haar steentje bijdragen aan het kerkenwerk? En hoe kan dat dan?

Met bovenstaande links kunt u zich aanmelden voor de verschillende avonden. U hoort nog welke ouderlingen er gespreksleider(s) zijn per avond. En ook op welke avond en datum.

U kunt natuurlijk ook per email reageren. Geef in uw mail dan aan of u onderwerp 1, 2, 3 of 4 wilt bezoeken, uw voorkeursdatum en met hoeveel personen. U kunt uw bericht sturen naar het volgende emailadres: annekevanurk@xs4all.nl

Wij stellen uw komst zeer op prijs.