Beginpagina » Nieuws » Nieuws Archief » Bloemendienst

Bloemendienst

Elke anderhalf jaar houden wij als protestantse gemeente Tollebeek een “bloemendienst”. Gemeenteleden brengen voor een bepaalde zondagmorgen bloemen naar de kerk. Het liturgisch centrum wordt versierd met vele tientallen boeketten. Daarna brengen kerkgangers zelf de bloemen weg naar adressen die door de diaconie zijn uitgezocht. Een teken van meeleven en betrokkenheid met mensen in en buiten onze kerkelijke gemeente. Vaak een feest om te ontvangen en te geven!

Dit jaar is de bloemendienst op zondag 21 april. Wij roepen onze gemeenteleden op boeketjes bloemen daarvoor naar de kerk te brengen. Vooraf graag inleveren op zaterdag 20 april in de kerk (evt. in een emmertje), ’s morgens tussen 11.00 uur en 12.00 uur en ‘s middags tussen 16.30 en 17.30 uur. Hoe meer boeketten, hoe liever. Op zondag staan dan alle bloemen feestelijk in de kerk en worden er adressen aan verbonden waar ze heen worden gebracht.

Het is niet de bedoeling dat de goede gevers zelf al van te voren vastleggen wie de bloemen krijgen die ze hebben ingeleverd. Dan kunt u ze gerust op eigen initiatief doordeweeks al eens brengen. Wel is het heel fijn als u een adres opgeeft waarvan u denkt: “Daar moet nu eens een bloemetje heen”. U kunt zo’n adres doorgeven aan diaken Connie Ballast per mail (asse-connie@ackb.nl) of op een briefje bij haar door de bus (Lange Jacht 17, 8309 BA Tollebeek).

Ik hoop weer op een fleurige kerk en daarna een hartverwarmend gebaar voor velen in Tollebeek en omstreken!

Ds. Theo van Staalduine