Beginpagina » Nieuws » Nieuws Archief » Afscheid Kosters
side picture

Afscheid Kosters

Kwart eeuw kosterschap zit erop

Tollebeek, 8 januari - Na een dienstverband van bijna 25 jaar heeft de PKN-gemeente in Tollebeek zondag 8 januari 2012 afscheid genomen van het kostersechtpaar Tekkelenburg. Sijtje en Jan Tekkelenburg gaan met pensioen, maar stilzitten is er echter niet bij. Beiden blijven op vrijwillige basis betrokken bij de kerk.

Johan van Slooten, voorzitter van de kerkenraad: ,,De betrokkenheid van Sijtje en Jan is een voorbeeld voor de rest van de kerkelijke gemeenteleden.’’

De koningshuisgezinde kosteres werd verrast met een vlaggenmast plus vlag. In het vervolg wapperen er nu twee vlaggen aan de Fazantendrift in Tollebeek. Eén bij de familie Tekkelenburg thuis en één op de kerktoren. Daarmee blijft de vlag van de kerk in top want Sijtje kan het vlaggen niet laten. Het kosterschap wordt nu bij toerbeurt ingevuld door gemeenteleden.