Beginpagina » Nieuws » Nieuws Archief » Najaarszendingsweek
side picture

Najaarszendingsweek

Tijdens de Najaarszendingsweek van 4 – 11 november staat de toerusting van de christenen in Cuba centraal. Verplaatst u zich eens in hun leven. Kunt u zich voorstellen geen vrije toegang tot het internet te hebben, geen buitenlandse tijdschriften of kranten te kunnen kopen, niet te mogen schrijven wat u wilt en controle op uw gaan en staan? In die situatie leven onze broeders en zusters in Cuba. Gelukkig is er ook een andere kant: die van de nieuwe kansen, de meer verkregen ruimte.

Want wat enkele jaren geleden nog onmogelijk leek, kan nu wel. Als kerk een plek innemen in de maatschappij. Zichtbaar en betrokken te zijn. Het evangelie in de praktijk brengen. En dat is dan ook wat veel Cubaanse kerken doen. De ouderen, die tijdens de moeilijke jaren trouw aan de kerk zijn gebleven, spelen nu een belangrijke rol in de gemeenten. De tussengeneratie daarentegen heeft het geloof losgelaten in die tijd. Nu zijn de veertigers de kerk weer voorzichtig aan het ontdekken. Vaak gaat dat via hun kinderen. Die doen regelmatig mee aan kerkelijke activiteiten. Als er dan een bijzondere viering is of een uitvoering van een samen ingestudeerde musical, komen ouders en andere bekenden mee. Zo vindt het Evangelie bij steeds meer Cubanen ingang en breidt het zich steeds verder uit.

Om deze groei in goede banen te leiden zijn geschoolde leiders nodig. Momenteel is het tekort aan geschoolde voorgangers nijpend. Het Protestants Theologisch Seminarie (Seminario Evangélico de Teología, SET) in de Cubaanse stad Matanzas leidt studenten op tot predikant en geeft cursussen aan mensen die in de kerk een leidinggevende functie hebben. Kerk in Actie ondersteund het Protestants Theologisch Seminarie. Met een bijdrage van € 85.000 per jaar en met de uitzending van Hans Spinder en Wil Arts. Zij geven les op dit Seminarie. Helpt u mee? Door te geven tijdens de collecte op 4 of 11 november of door het Zendingswerk van Kerk in Actie te ondersteunen. Alvast bedankt!

klik hier voor meer informatie